OUT of Glass – A Retrospective 2017

Vesa Varrelan 60-vuotisjuhlanäyttely Puuvillasalissa

Vesa Varrela – OUT of GLASS 2017 – 4.11.-31.12.2017

Taiteilija ja muotoilija Vesa Varrelan upeaa uraa juhlistetaan hänen 60-vuotisjuhlanäyttelyllään 4.11. – 31.12.2017 Fiysonin Vanhan tehtaan Puuvillasalissa, Tampereella.

Tamperelainen taiteilija ja muotoilija Vesa Varrela vietti 60-vuotis-syntymäpäiväänsä 5.3.2017. Juhlanäyttely on kattava läpileikkaus Varrelan lasitaiteilijan urasta. Esillä on teoksia julkisista ja yksityisistä kokoelmista – teoksia, joissa näkyy taiteilijan työn muuttuminen ja kehittyminen. Uran alkuvaiheen teokset ovat Varrelan itse valamia ja puhaltamia harjoitelmia sekä lasiteoksia 1980-luvulta.

Nähtävissä on myös sittemmin suomalaisten ja ulkomaisten lasimestareiden kanssa tehtyjä suuria, vahvalla ammattitaidolla luotuja lasiesineitä. Ne ovat näyttäviä incalmo-, filigraani- ja lasirengastekniikoin tehtyjä monimuotoisia ja värikkäitä lasiveistoksia. Näyttelyn uusimmat teokset on tehty lokakuun puolivälissä yhdessä lasinpuhaltaja Joonas Laakson kanssa.

Vesa Varrelan 60-vuotisjuhlanäyttely 4.11. – 31.12.2017 Finlaysonin alueen Vanha tehdas, Puuvillasali, Tampere.

Taiteen maisteri Vesa Varrela toimii tänä päivänä niin muotoilijana, lasitaiteilijana, kuvanveistäjänä, näyttelyarkkitehtina kuin kuraattorinakin. Lisäksi hän on valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunnan jäsen vuosina 2017–2018. Varrela palasi vuoden 2017 alussa kokoaikaiseksi taiteilijaksi ja valmistaa nyt uusia puhallettuja lasiteoksia näyttelyihinsä. Haaveena työskennellä Suomessa ja ulkomailla seuraavat vuodet valmistellen omaa laajempaa retrospektiivistä näyttelykierrostaan.

Varrela aloitti taiteellisen uransa Taideteollisen korkeakoulun kevätnäyt-telyissä vuonna 1984. Ensimmäisessä ulkomaisessa näyttelyssä hän oli vuonna 1985. Tähän päivään mennessä Varrela on ollut mukana yli 150 kotimaisessa ja kansainvälisessä ryhmä- ja yhteisnäyttelyssä ja pitänyt yli 30 yksityisnäyttelyä.

Varrela tunnetaan myös esimerkiksi Tiedekeskus Heurekan muotoilijana ja näyttelysuunnittelijana, Taideteollisen korkeakoulun lasitaiteen opettajana, Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksen rehtorina sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettajana ja koulutusjohtajana. Vuosina 2014–2016 Varrela toimi visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana Pirkanmaalla. Hänelle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.